Dr. Leibinger Jánosné


1976 óta pedagógusként dolgozom. A tanári pálya első 25 évét a budapesti Madách Imre Gimnáziumban töltöttem, ahol matematikát és fizikát tanítottam, 1989-től a gimnázium igazgatóhelyettese, 1994 augusztusától 2000 július 31-ig igazgatója voltam. 2001 januárjától a Katolikus Pedagógiai Szervezési és Továbbképzési Intézet intézetvezető-helyettese vagyok. Részt veszek a katolikus közoktatási intézmények komplex intézményellenőrzési és –értékelési programjában, és annak továbbfejlesztésében. A programot a III. Országos Neveléstudományi Konferencián szimpózium keretében bemutattuk.

1993-tól folyamatosan érettségi vizsgaelnök, 1995-től közoktatási szakértő vagyok. Szakterületem az általános- és középiskolai matematika és fizika oktatás. 2000-től akkreditációs és 2001-től kerettantervi szakértő vagyok. Részt vettem a Sulinova és az Educatio Kht. megbízásából több kerettanterv bírálatában.

1999-ben elvégeztem a szakvizsgával egyenértékű képesítést nyújtó BME TTTK közoktatási vezető szakot. 2000-ben pedagógus továbbképzés keretében nemzetközi ECDL minősítést és felsőfokú oktatási informatikus szakképzettséget szereztem.

2004-től fizika tantárgyi multiplikátorként részt vettem a pedagógusok kétszintű érettségire való felkészítésében, és azóta a fizika  emelt szintű érettségi vizsgáztatásban.

Alapító tagja és elnökhelyettese vagyok az Öveges József Tanáregyletnek, amelynek célja az iskolai és iskolán kívüli természettudományos nevelés segítése.